Creëer het gezin dat je altijd al had willen hebben

Zoek je oplossingen om je kinderen te laten luisteren en mee te laten werken?

Zonder schreeuwen en frustraties?

Wil je meer verbinding?

Aan tafel zonder ruzie?

Op 1 lijn als ouders?

Minder discussies?

Samen een team vormen als ouders?

Veilige basis voor je kinderen?

Rust en meer plezier?

Je bent op de juiste plek

Online programma: Moeiteloos opvoeden

Daadwerkelijk transformerend. Gedrag aanpassen kunnen we allemaal, alleen houden we dat niet voor lange tijd vol.

Begin gratis met ons voorprogramma

Wij gunnen jou als ouder met je 24/7 taak een professionele aanpak die je instaat stelt dieper te kijken in de relatie ouder-kind.

Wij willen in 3 jaar tijd 20.000 ouders gelukkiger maken door hen te coachen naar moeiteloos opvoeden, doe je mee? In dit online programma hebben we onze bevindingen vanuit jarenlange ervaring (20 jaar!) in professionele begeleiding van ouders verwerkt.

Marianne Langemeijer (1956) 35 jaar getrouwd met Derk, 2 dochters, 3 kleinkinderen.

 

Ruim 15 jaar geleden startte ik mijn praktijk voor ouder coaching als NLP communicatie Master.. De basis zou zijn goede communicatie tussen ouders en kinderen op gang brengen.. Maar bij mijn eerste cliënt kon ik via die weg de oplossing niet vinden.......

 

Ik hoorde eigenlijk iets heel anders in het vraagstuk. Het ging om een 3 jarig kind dat aan moeder kleefde. Ze had alle tips en trucs die haar gegeven waren al toegepast. Maar niets werkte. Ik scheurde 2 blaadjes van mijn kladblok af en hoorde mezelf zeggen, als je dit blad eens neerlegt voor jezelf en dat ander voor je kind: hoe staan jullie dan ten opzichte van elkaar. Het werd direct duidelijk dat moeder haar kind eigenlijk wilde beschermen. Het kind bleef daarom dicht bij haar in de buurt.

 

Ik had al jaren lang diverse familieopstellers bezocht en meegedaan als representant. In die tijd bestonden er nog geen opleidingen, iedereen ontwikkelde zich aan elkaar.

 

Zo had ik al de skills in huis om met deze moeder een opstelling te doen. Zij het dan individueel en via papiertjes die voor ander familieleden stonden.

 

In de loop van de jaren ontwikkelde zich een nieuwe methodiek die nu Opvoedopstellingen heet. Ik heb er een boek over geschreven. "Individuele opvoedopstellingen" te bestellen bij uitgeverij Scrivo media

 

Het is gebaseerd op de traditionele familieopstelling maar heeft een volledige nieuwe ontwikkeling doorgemaakt met een aantal nieuwe elementen en heeft daardoor een geheel eigen vorm.

 

Nu train ik kindertherapeuten en oudercoaches kinderpsychologen en andere professionals die met ouders en kinderen werken.

 

Maar liever nog bereik ik jou als ouder direct om te zorgen dat jij weet wat helpt bij de vraagstukken in jouw gezin en ik je daarin op weg kan helpen, zodat opvoeden weer leuk en ontspannen wordt.

Ik ben Marie Jose Rietdijk, (1960) getrouwd met Jim, samengesteld gezin, 3 kinderen en 2 bonuskinderen, 5 kleinkinderen en 2 bonuskleinkinderen.

 

Mijn professionele achtergrond is de Gestalt therapie, Interculturele NLP trainer, Familie-opstellingen facilitator. Meer dan 30 jaar ervaring in training en coaching. Opleiden van professionals in opstellingen in de 1 op 1 setting.

 

Mijn persoonlijke achtergrond is het gezin waar ik vandaan kom waar iedereen echt zijn best deed en het beste gaf wat ze hadden, maar ondanks dat zou je mijn gezin van herkomst nu een probleemgezin noemen.

 

Mijn eigen kinderen waren meer dan welkom en ik had gewild dat dit programma er was toen mijn kinderen klein waren. Ik miste zoveel voorbeeld van hoe het ontspannen en fijn kon zijn in een gezin. Ik had meer vragen dan antwoorden en vaak meer zorgen dan plezier in het opvoeden.

 

Al mijn kinderen zijn mooie mensen geworden. Daar ben ik super dankbaar voor. Wat veel heeft geholpen is dat ik mij ben blijven ontwikkelen. Als professional en als mens en dus ook als moeder en opvoeder. Dit heb ik hen mee kunnen geven. En ik hoop dat jij, door dit programma, deze ontwikkeling aan jezelf en aan je kinderen mee kan geven.

Begin gratis met ons voorprogramma

Misschien heb je deze vragen?

  • Is dit niet het zoveelste trucje dat niet werkt?
  • Is het passend voor mijn situatie?
  • Ik heb een specifiek probleem, is dat hiermee op te lossen?
  • Is er wel begeleiding als ik tegen iets moeilijks aanloop?
  • Red ik het wel om dit er nog bij te doen?
  • Is het moeilijk, kan ik het wel?
  • Is dit alleen voor moeders?

Motivatie

We begrijpen dat deze vragen er zijn want er is al zoveel bedacht in op opvoedingsland.

 

Dit programma gaat voorbij tips en trucs omdat het werkt op de familie-systemische onderlaag. De oefeningen brengen je op de diepere laag waar blijvende oplossingen mogelijk zijn.

 

Door de oefeningen in het programma daadwerkelijk aan te gaan krijg je precies de oplossingen die op jouw persoonlijke situatie in je gezin van toepassing zijn.

 

Specifieke problemen zoals schreeuwen, boos, bedplassen, nachtmerries, ruzies, frustratie, slaan en schoppen, ouders met verschillende opvoedinzichten zien wij verschijnen als gevolg van verstoringen die zich op de familie-systemische onderlaag bevinden. Dit is nou de unieke kracht van deze methodiek. We werken op deze onderlaag en als vanzelf lossen deze gedragsproblemen zich op. Omdat dit lastig uit te leggen is hebben we een gratis voorprogramma gemaakt zodat je het zelf kunt ervaren.

Ervaar het zelf, laat je verrassen.

In de bijbehorende facebook groep bieden we onze persoonlijke begeleiding aan waar nodig. We zijn super bereikbaar en zullen ook regelmatig live gaan waardoor je ons persoonlijk vragen kunt stellen.

 

We realiseren ons dat een gezinsleven erg druk kan zijn. We hebben tenslotte zelf ook een gezin gehad en daarnaast gewerkt. Daarom hebben we gekozen voor deze opzet met filmpjes die je heel ontspannen kunt kijken bijvoorbeeld in de tijd dat je anders zit te zappen of op social media actief bent. Het lijkt eerst alsof je meer tijd hierin moet stoppen, maar uiteindelijk gaat het je veel tijd en rust opleveren doordat er meer ontspanning is.

 

Eigenlijk is het programma geschikt voor iedereen omdat de inhoud mede bepaald wordt door jouzelf en jouw situatie. Daardoor is het begrijpelijk voor iedereen. Dit word je ook duidelijk als je het gratis voorprogramma doet. Je kunt het programma samen met je (ex)partner volgen of alleen. In beide gevallen is het even effectief. Het ene is niet beter of slechter dan het andere.

 

Dit programma is niet alleen voor moeders we hopen echt dat juist ook vaders hun voordeel hiermee kunnen doen.

De inhoudsopgave van het programma:

Hoofdstuk 1: Je familie in beeld (het genogram)

Hoofdstuk 2: Jouw doel in je gezin

Hoofdstuk 3: Praktische voorbereiding

Hoofdstuk 4: Een eerste ervaring (met de methodiek)

Hoofdstuk 5: Wat is er toch met die familieband...

Hoofdstuk 6: Herkomstgezin

Hoofdstuk 7: Belast of gesteund?

Hoofdstuk 8: Partnerschap

Hoofdstuk 9: Partnerschap of ouderschap?

Hoofdstuk 10: Rust aan tafel

Wij ondersteunen je persoonlijk via de besloten Facebook groep.

Begin gratis met ons voorprogramma


© Moeiteloosopvoeden.nl 2020